Kolejny przepis na bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasteczka. Po moich ukochanych choco chip cookies,
przyszedł czas na podobną, odwróconą wersję. Znalazłam go na tej stronie i na pewno wykorzystam jeszcze wiele razy :). Ciasteczka są intensywnie kakaowe, a dodatek białej czekolady sprawia, że rozpływają się w ustach.
przyszedł czas na podobną, odwróconą wersję. Znalazłam go na tej stronie i na pewno wykorzystam jeszcze wiele razy :). Ciasteczka są intensywnie kakaowe, a dodatek białej czekolady sprawia, że rozpływają się w ustach.
Składniki:
- 15 dag masła
- 15 dag cukru
- 3 dag kakao
- 15 dag mąki pszennej
- 1 jajo
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- łyżeczka aromatu waniliowego
- 10 dag białej czekolady
Do miski wsypać przesianą mąkę, następnie dodać kakao, proszek do pieczenia oraz sodę i wszystko dokładnie wymieszać. Masło utrzeć z cukrem, wbić jajo i wlać aromat, mieszać przez kilka minut. Produkty sypkie połączyć z masłem,
dokładnie wymieszać. Wsypać pokrojoną białą czekoladę. Piec około 15 minut w temperaturze 190C.
I pamiętajcie - przez żołądek do szczęścia :)
Pyszne, cudne maleństwa. Mniam!
OdpowiedzUsuń